perjantai 28. lokakuuta 2011

Prässäilyä ja kasvikynnet

Tällä kertaa käytin kuivakukkia ja lehtiä. Valkoiset kukat olivat jostakin puusta, en tiedä nimeä. Tuo heinä on varmaan kaikille tuttu, sitä kasvaa tienpientareilla. Mutta en kyllä osaa antaa sillekään nimeä. :D Kukat olivat säilyneet yllättävän hyvin valkoisina, kynsilakan kanssa ne vähän rusehtuivat, mutta ihan kivat niistä mielestäni tulivat. :)

 
                                              Yllä: peukku


                                           Yllä: kukkakynnet


                                           Yllä: lehtiä


                                          Yllä: oikea käsi


Kynsissä käytetyt lakat:
- Konadin aluslakka
- Loreal Paris 430
- kukkien ja lehtien kiinnitykseen Lumene 1
- Nail star -lakalla hopean värisiä täpliä
- Konadin päällyslakka


Tuli tässä noita prässäilyitä katsellessa todettua että mulla on kyllä hirveästi nyt kaikenlaisia kasviksia kynsiä varten. Ja ne varmaan ehtivät mennä huonoiksi ennen kun saan edes murto-osan niistä käytettyä. No mutta, onneksi suurin osa niistä on ainakin vielä nyt hyviä, kukissakin säilyneet värit.  Mutta ei niitä varmaan kannata kauhean paljoa kerralla prässätä, varsinkin jos harvoin tulee käytettyä. Harmittaa kyllä että pikkuisissa keltaisissa kukissa (en taaskaan tiedä nimeä) ei ole pysynyt väri vaan ne ovat menneet ruskeiksi. :/ Ja niitä on ihan hirveän paljon ja olisivat olleet varmasti tosi kivan näköisiä. Ehkä mä kokeilen silti joskus käyttää niitä tai sitten jätän suosiolla väliin.

Otin kuvan lähtötilanteesta, kuva päivätty 19.7.2011. Laitoin siis kasvinosia imukykyisten paperien väliin ja ne puhelinluettelon väliin. Ja siihen päälle uusi puhelinluettelo ja uusi ja uusi... :) Lopuksi painoksi kirjoja jne.  Niitä edellä mainittuja pikkuisia keltaisia kukkia on oikeanpuolimmaisessa kuvassa ylhäällä oikealla. (Klikkaa kuva suuremmaksi.)
                                         
Laitoin vähän kaikkea kokeilumielessä, jopa horsman kukkia, vaikka ajattelinkin, että niistä tulee ihan liian isoja. Niin kuin tulikin. Kaikki mikä näyttää luonnossa niin kovin pieneltä onkin yllättäen kynsillä kauhean suurta. Nypin jopa noita keltaisia pillikukkia (nimi?) yksitellen irti prässiin kun halusin tietää, tuleeko niistä kuinka kauheita vaiko kivoja prässättyinä. :D No, ihan kivoja niistä minusta lopulta tuli.

Tuloksista kuva, päiväys on 28.9.2011. (Klikkaa kuva suuremmaksi.)

4 kommenttia:

 1. Oi, nää on kyllä mahtavat! Täytyypä muistaa ensi kesänä kerätä kaikenlaista kuivatettavaksi:)

  VastaaPoista
 2. Itekkin oon joskus koittanut, mutta murenivat alta laitettaessa. :( Ensi kesänä vannon kokeilevani uudelleen ja hieman varovammin. (: Olin myöskin kerännyt sinisiä jonkin verran, ja niistä hävisi sitten kivasti värit. :/ Nimimerkillä paras kasvitieteilijä ikinä. :D Haha. Mut sulla näytti onnistuvan ja noi on aivan ihanat! :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) Oon kyllä kuullu että sinisissä kukissa ei pysy väri kuivattaessa ja siihen on joku niksikin, oisko ollut että laittaa suolaa terälehtien päälle niin värin pitäisi pysyä paremmin. En tosin kokeillut. Mullakin oli kyllä tota postausta tehdessä varsin kasvitieteilijämainen olo, kun en tiedä ensimmäisenkään kukkasen nimeä. Paitsi horsman! :D

  VastaaPoista
 4. Kivoja! maijus.blogspot.com

  VastaaPoista